Cyklista Dominik Sochan finišoval v Maribore na siedmej priečke

28.07.2023 Celý región

Maribor 27. júla (TASR) - Slovenský cyklista Dominik Sochan finišoval na siedmej priečke vo štvrtkových cestných pretekoch na XVII. letnom Európskom olympijskom festivale mládeže v slovinskom Maribore. Atlétka Laura Frličková a plavci Jakub Stanko, Adam Černák, Oliver Tomas a Soňa Megelová si vybojovali postup z kvalifikačných súťaží do ďalších bojov. Tenistka Mia Pohánková neuspela vo štvrťfinále dvojhry, vo štvorhre však spoločne so Soňou Depešovou postúpili do semifinále. Informoval o tom portál olympic.sk.

Slovenskí cyklisti boli v chlapčenských pretekoch na 66,4 km v 92-člennom pelotóne od začiatku na popredných priečkach. Asi 2 km pred cieľom nastal na trati hromadný pád, ktorému sa slovenské trio vyhlo a zapojilo sa do hromadného finišu. Najlepšie nohy mal v závere Dominik Sochan, ktorý skončil na 7. mieste. Jakub Javor sa umiestnil na 29. priečke, Jakub Mikuš bol 36.

V dievčenských pretekoch na 49,8 km dokázali slovenské dievčatá tiež bojovať s najlepšími. V záverečnom okruhu zostala v hlavnej skupine Miriam Šichtová, ktorá prišla do cieľa na 22. mieste. V ďalšej skupine bola Barbora Pavlisová. Tereza Ďuríková mala v prvom kole pád a nedokázala sa už vrátiť dopredu a napokon skončila so stratou 73.

V atletickom finále v behu na 100 m prekážok nebude chýbať Laura Frličková. V rozbehoch zabehla čas 13,69, ktorým sa kvalifikovala ako šiesta v poradí do finále. Frličková bola vo svojom rozbehu tretia a ďalej išla s časom, keďže priamo postupovali prvé dve prekážkarky. Finále je na programe v piatok o 17.05 h. V sedemboji skončila Ema Vaňová na 12. mieste. Pred záverečnou osemstovkou bola jedenásta, túto pozíciu sa jej však nepodarilo udržať. Vaňová nazbierala vo svojom treťom sedemboji kariéry celkovo 4729 bodov.

V plaveckom bazéne sa v dobrom svetle prezentovala Stela Megelová, ktorá si v Maribore vybojovala druhé finále. Po 200 m znak bude plávať aj v boji o medaily na 200 m polohové preteky, do ktorého sa dostala piatym najlepším časom 2:20,28 min. Oproti raňajším rozplavbám sa Megelová zlepšila o takmer 2 sekundy, vtedy zaplávala čas 2:22,46 min. Z predpoludňajších rozplavieb sa do semifinále dostali aj Jakub Stanko na 100 m prsia (1:06,23), Adam Černák na 100 m motýlik (57,40) a Oliver Tomas na 200 m voľný spôsob (1:55,54). Finálové brány sa im však už neotvorili. Najlepšie sa umiestnil Oliver Tomas, ktorý za 1:55,07 min dohmatol na konečnom 12. mieste.

V tenisovom štvrťfinále narazila Mia Pohánková na Rumunku Giuliu Popovú. Pohánková nedokázala nájsť počas celého duelu recept na hru rumunskej tenistky a prehrala 0:6, 2:6. Pohánková si napravila chuť vo štvrťfinále štvorhry dievčat. Po boku Sone Depešovej zdolali švajčiarsku dvojicu Monika Mantová, Sarina Schnyderová po veľkom boji 6:4, 7:6 (9). V semifinále sa stretnú s lotyšskou štvrtou nasadenou dvojicou Adelina Lacinová, Odeta Panasová.
 

Vyberte región